Hoe belangrijk is de mobiele telefoon voor Nederlanders? [onderzoek] | Meerte's Company
webdesign, seo, sea, google vindbaarheid, google adwords, adwords
8557
post-template-default,single,single-post,postid-8557,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-2.1,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hoe belangrijk is de mobiele telefoon voor Nederlanders? [onderzoek]

dinsdag 18 november 2014 | 08:00 uur

Mobile Application Concept - Flat Design

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar hoe aanwezig is de mobiele telefoon in het dagelijks leven van de Nederlander? In het eerste What’s Happening Mobile 2014-onderzoek staat het belang en de functie van de mobiele telefoon centraal. Ook de bereidheid en mogelijkheden om onderzoek te doen via de mobiele telefoon zijn onderzocht.

Hieronder bespreken we kort de vijf meest interessante bevindingen uit het onderzoek.

 

5. We gebruiken onze mobiele telefoon vooral tijdens het wachten

Ergens moeten wachten is voor Nederlanders hét moment om gebruik te maken van de mobiele telefoon. Tweederde van de Nederlanders (65%) gebruikt de mobiele telefoon wel eens tijdens het wachten. Ook wordt de telefoon ook vaak gebruikt tijdens het televisie kijken (57%), tijdens het reizen met het openbaar vervoer (50%) en tijdens het winkelen (46%). Daarnaast valt op dat mannen niet alleen vaker dan vrouwen hun mobiel op het werk gebruiken voor privé-zaken, maar ook vaker op de toilet.
man_vs_vrouw

Daarnaast valt op dat mannen niet alleen vaker dan vrouwen hun mobiel op het werk gebruiken voor privé-zaken, maar ook vaker op de toilet.

4. Onze mobiel is érg belangrijk en 80% heeft zijn mobiel altijd mee

Uit het onderzoek blijkt verder dat de mobiele telefoon voor veel Nederlanders (63%) erg belangrijk is. Voor smartphone bezitters is hun telefoon helemaal belangrijk (74%), bezitters van een ‘gewone’ mobiele telefoon hechten minder waarde aan hun mobieltje.

quote_whmAls we kijken naar verschillende leeftijdsgroepen, zien we dat 65-plussers minder belang hechten aan hun telefoon dan andere Nederlanders.

Het belang van de mobiele telefoon uit zich ook in het feit dat ruim acht op de tien Nederlanders aangeeft hun mobiele telefoon (bijna) altijd bij zich te hebben.

Voor smartphone bezitters is hun telefoon helemaal belangrijk (74%), bezitters van een ‘gewone’ mobiele telefoon hechten minder waarde aan hun mobieltje.

 

3. Ruim de helft van de smartphone-eigenaren: “Mobiel is onmisbaar”

Op de vraag of we de mobiele telefoon een maand zou kunnen missen, geeft de helft van de Nederlanders (47%) aan dat dit hen veel moeite zou kosten. Vooral bezitters van een smartphone (54%) kunnen hun telefoon moeilijk missen.

vaste_plek

2. 33% staat open voor marketing & marktonderzoek op zijn mobiel

Mobiel is binnen het vakgebied marketing en marktonderzoek al een aantal jaar een hot topic. De functionaliteiten van de smartphone (wifi, gps en bluetooth) bieden namelijk de mogelijkheid om dicht op de huid van de consument te zitten.

Eenderde van de Nederlanders is bereid om voor onderzoek een vragenlijst in te vullen op hun mobiele telefoon (35%) of een foto te maken (33%) en deze met onderzoekers te delen.

Uit het onderzoek blijkt dat veel Nederlanders (85%) wifi standaard ingeschakeld hebben, maar gps (44%) en bluetooth vaak (23%) niet. Ondanks alle ophef rondom wifi tracking het afgelopen jaar, geeft bijna de helft van de Nederlanders (47%) aan hier geen problemen mee te hebben.

Ondanks alle ophef rondom wifi tracking het afgelopen jaar, geeft bijna de helft van de Nederlanders (47%) aan hier geen problemen mee te hebben.

1. 84%: “liever maand zonder alcohol dan maand geen mobiele telefoon”

Om meer gevoel te krijgen hoe belangrijk de mobiele telefoon voor de Nederlanders is, hebben we de vraag gesteld wat mensen het makkelijkst een maand kunnen missen: de mobiele telefoon of ‘douchen’ of ‘afspreken met vrienden’ (enkele willekeurige voorbeelden uit het onderzoek).

Uit de resultaten blijkt dat Nederlanders bereid zijn om veel zaken een maand op te geven, als de mobiele telefoon dan behouden blijft. Zo zou 84 procent van de Nederlanders makkelijker een maand alcohol kunnen missen dan hun mobiele telefoon.

Gelukkig blijkt uit het onderzoek ook dat niet alles hoeft te wijken voor de mobiele telefoon. Bij de keuze tussen een maand geen mobiele telefoon of een maand niet afspreken met vrienden, laat gelukkig 66 procent de telefoon liever een maand links liggen.

Bij de keuze tussen een maand geen mobiele telefoon of een maand niet afspreken met vrienden, laat 66 % de telefoon liever een maand links liggen.

keuze

Onderzoek What’s Happening Mobile

De doelgroep van dit onderzoek bestaat uit Nederlanders die een telefoon hebben met of zonder uitgebreide internetfuncties. Van 3 juni 2014 tot en met 16 juni 2014 hebben 474 Nederlanders vanaf 18 jaar de online vragenlijst ingevuld. De steekproef is representatief voor de Nederlandse bevolking naar geslacht, leeftijd en opleiding. De steekproefmarge bedraagt in het slechtste geval 4,5 procent.

Het ‘What’s Happening Mobile’ onderzoek is dit jaar voor het eerst uitgevoerd, als uitbreiding op het ‘What’s Happening Online’-onderzoek dat Ruigrok | NetPanel jaarlijks uitvoert.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.

Uitgelicht: What’s happening mobile onderzoek 2014

WHM_rapport_def

Ruigrok | NetPanel presenteert de resultaten van het eerste ‘What’s happening mobile’ onderzoek. Dit onderzoek brengt de functie en het belang van de mobiele telefoon in kaart. Waarvoor gebruiken Nederlanders hun mobiele telefoon het meest? En kunnen Nederlanders hun mobiele telefoon eigenlijk nog wel missen? Wil jij alles weten over Nederlanders en hun mobiel?Vraag dan gratis het volledige onderzoeksrapport aan!

Meer weten?

 

Meerte van Duuren
meertevanduuren@hotmail.com
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.